Chcielibyśmy Wam dumnie zakomunikować, że program „EKOlogika leśnika” autorstwa naszego partnera Nadleśnictwo Antonin i zaprzyjaźnionej Telewizji Proart zdobył I nagrodę na Międzynarodowym Festiwalu FilmAT w kategorii Dokument i reportaż TV w tematyce Environment & Ecology / Środowisko & Ekologia.
Rozpiera nas duma nie tylko dlatego, że Górecznik jest integralną częścią Nadleśnictwa Antonin, ale także dlatego że my także wystąpiliśmy w jednym z odcinków programu. W piątej odsłonie 10-odcinkowej serii nasz szef kuchni Roman Wegnerowicz opowiadał szeroko o walorach dziczyzny. To bardzo zdrowe mięso gości wyjątkowo często w naszym menu, szczególnie podczas różnego rodzaju imprez okolicznościowych.
„EKOlogika leśnika” to fantastycznie zrealizowany program o tematyce leśnej dotykający spraw związanych z gospodarką leśną, a także codzienną działalnością pracowników Nadleśnictwa Antonin. Audycja w prosty i efektowny sposób pokazuje z jakimi problemami oraz wyzwaniami spotykają się na co dzień leśnicy. To także program, który wyjaśnia po co powstało łowiectwo i jakie są zalety racjonalnej gospodarki zwierzyną w Polskich lasach.
Więcej na temat nagrody: www.antonin.poznan.lasy.gov.pl
Ogromne gratulacje dla Nadleśnictwa Antonin za pomysł i fachową wiedzę, a dla Telewizji Proart za świetną realizację. Polecamy Wam oczywiście całą serię, ale na uwagę zasługuje odcinek numer 5, a już na pewno pewien fragment. Zerknijcie koniecznie!
#ekologia #ekologikaleśnika #ekologiawlesie #nadleśnictwoantonin #programtv #dziczyzna #mięsozdzika #kuchnia #karczma #nadleśnictwo
https://www.gorecznik.pl/aktualnosci/404-sukces-nadlesnictwa-antonin.html#sigProIdab57ccb97b