BLOG

8 marca 2024 roku w naszej sali bankietowej organizujemy jedną z dwóch kolacji degustacyjnych w tym roku. Goście specjalni imprezy to Kurt Scheller, Bartosz Peter oraz Paweł Mieszała. W menu znajdziecie 7 dań od pre-deseru, przez dania główne aż po deser. Bilety w cenie 349 zł/os. dostępne od 8 stycznia 2024 roku. Stoliki 8-10 osób (okrągłe). Bilety: 604 935 605.

Informacje na temat kolacji: 

Kiedy?

8 marca 2024 roku w naszej sali bankietowej organizujemy jedną z dwóch kolacji degustacyjnych w tym roku. Goście specjalni imprezy to Kurt Scheller, Bartosz Peter oraz Paweł Mieszała. W menu znajdziecie 7 dań od pre-deseru, przez dania główne aż po deser.

Za ile?

Bilety w cenie 349 zł/os. dostępne od 8 stycznia 2024 roku. Stoliki 8-10 osób (okrągłe). Bilety: 604 935 605

Kto zagra? 

Muzyka: niech to będzie dla Was muzyczna niespodzianka.

Kto będzie gotował? 

Spotykamy się ponownie w mocnym, mistrzowskim składzie:

Kurt Scheller to postać, której nikomu nie musimy przedstawiać. To uznany w Polsce szef kuchni, krytyk kulinarny, założyciel Akademii Kulinarnej, fantastyczna i ciepła osoba, która była z nami już podczas poprzednich edycjach. Chef Kurt pokazał się ze wspaniałej strony prezentując niezwykły spokój, opanowanie i świetne podejście do zespołowej pracy. 

Bartosz Peter - Kapitan Reprezentacji Polski Kucharzy. Bartek, który lada moment (pod koniec stycznia 2024) po raz kolejny rywalizował będzie o najważniejszy tytuł kulinarny na świecie  na kulinarnej olimpiadzie. Bartek szkolił nas już z przygotowania dań imprezowych, teraz przygotuje wspólnie z naszymi wyjątkowe dania inspirowane swoją wiedzą i doświadczeniem. 

Paweł Mieszała to zaś postać, której nie musimy Gościom naszych kolacji przedstawiać. Właściciel Cukierni Pawlova w Luboniu pod Poznaniem to także Mistrz fachu cukiernictwa, który jest z nami zawsze wtedy, gdy dzieje się u nas coś wyjątkowego kulinarnie. Podczas ostatniej kolacji "Ryba do syta" Paweł po raz kolejny wzniósł się na wyżyny prezentując jeden z najwspanialszych deserów, jakie mieliśmy okazję u nas jeść. 

Ile dań znajdziemy w menu? 

7. Będą to: 

  • pre-deser
  • Amuse-bouche
  • Przystawka zimna
  • Przystawka ciepła
  • Danie główne rybne
  • Danie główne mięsne/wegetariańskie
  • Deser

I będzie też nasz górecznikowy akcent, który dla nas jest hitem ostatnich miesięcy, ale....na razie niczego nie możemy Wam zdradzić ;)

Partnerami wydarzenia są firmy: Fine Dine, Bidfood Farutex, Chef’s Culinar. 

Właściciel: 

Górecznik Taurus Sp. z o.o. Sp. k.

Antonin ul. Wrocławska 7
63-421 Przygodzice


Tel. +48 62 724 35 61
Tel. +48 602 266 093

kierownik@gorecznik.pl

Zapisz się do naszego newslettera, a nie minie Cię żadne ważne wydarzenie!
Zapisując się do newslettera akceptujesz postanowienia RODO. Szczegóły dostępne są w zakładce "KONTAKT".

Zobacz nasze opinie na TripAdvisor

Copyright © 2023 Górecznik All Rights Reserved. Designed By © Wedesign TELVICOM

Search